Menu
Models
Menu
Porsche - 718 GTS modellek

718 GTS modellek

A Porsche legjava – a 718 GTS modellek

A Porsche modellpalettáján több visszatérő jelzés van. Egyik kedvencünk ezek közül kétség kívül a GTS, hiszen legyen szó bármelyik típusról, ez a csomag kiváló összhangját hozza a nagy teljesítménynek, a sportos tulajdonságoknak és a hétköznapi használhatóságnak. Ezúttal a 718 Boxster és Cayman mutatkozott be GTS csomaggal.

A Porsche legkisebb sportmodellje már a frissítés előtt is GTS verzióban dobogtatta meg a legtöbb szívet, és ehhez az újdonságnak is megvan minden adottsága. Külcsínt tekintve a GTS változatok jellegzetes, sötétített és fekete betéteit, keréktárcsáit és fényszóróit kapta meg a 718 család két tagja is – utóbbiak egyébként 20 colosak. Természetesen a fekete GTS felirat sem maradhatott el az autók hátuljáról, ahol a sötét fénytesteknek hála igazán szembetűnő az új változat.

Az utastérben is a fekete dominál, és az amúgy sem komor hangulatot piros kontrasztvarrások, GTS feliratok és fordulatszámmérő dobhatják fel. A GTS modellek átfogó alapfelszereltsége itt is tettenérhető: olyan extrák járnak alapáron, mint például a Sport Chrono csomag vagy éppen a PASM adaptív futómű, melynek köszönhetően 10 milliméterrel lejjebb került a karosszéria.

A lemezek alatt ugyanaz a 2,5 literes, négyhengeres turbómotor lapul, ami a 718 S modelleket is kiszolgálja, de ezúttal 15 lóerővel és 10 Nm-rel többet kínál az egység, ami egészen pontosan 365 tagú ménest és 430 Nm-es csúcsnyomatékot jelent – az elődöket egyébként 25-35 lóerővel múlják felül. Az erőt egy hatsebességes manuális, vagy a Porsche kiváló PDK automata váltója juttatja el a hátsó kerekekhez. Ennek köszönhetően a 0-100-as sprint 1 tizedmásodperccel jobb lett, mint az S verziók esetében, a 718 GTS modellek tehát 4,1 szekundum alatt futják meg a 100-at, végsebességük pedig 290 km/h.

A 718 Boxster és Cayman GTS máris rendelhető, feláruk mindkét modell esetében nagyjából 3 milliót tesz ki az S változatokhoz képest, azonban a GTS-hez rengeteg extrát alapáron megkapunk, így azonos szintre szerelve bizony már nem olyan nagy a különbség, ráadásul ezekhez a verziókhoz nagyobb teljesítmény is jár. A GTS verziók így ismét az egyik legjobb ajánlatnak bizonyulhatnak a 718 széria palettáján.